news2022

news2022

news2022

news2022

راهنمای لکه‎‌زدایی و خرید فرش از بافنده

راهنمای لکه‎‌زدایی و خرید فرش از بافنده


خریدار فرش دست دوم

راهنمای لکه‎‌زدایی و خرید فرش از بافنده

فرش دستباف ایرانی علاوه بر هنر، زیبایی و اصالت ایرانی، یک کالای ارزشمند و سرمایه‌ای برای خانواده می‌باشد؛ بنابراین نگهداری، استفاده و شست‌وشوی آن ملزم به رعایت اصول و نکات خاصی می‌باشد.


به گزارش ایسنا به نقل از فرش پارسه، پیش از همه چیز، باید توجه داشت که محل پهن کردن فرش در خانه، جایی صاف و هموار به دور از نور مستقیم خورشید و عاری از رطوبت باشد. همچنین، بعضی از وسایل سنگین مانند مبل یا میز نباید مستقیم روی فرش قرار گیرند چرا که در درازمدت باعث جا انداختن روی فرش می‌شود و به بافت فرش آسیب می‌زنند.


مواظب آب گلدان باشید!! آب گلدان علاوه بر اینکه در درازمدت باعث پوسیدگی فرش می‌شود، به دلیل ایجاد رطوبت بالا زیر فرش دستباف، می‌تواند محل مناسبی برای حشراتی مانند بید باشد.


یکی دیگر از نکاتی که عدم رعایت آن می‌تواند به فرش دستباف آسیب وارد کند، استفاده از جاروبرقی است. 


درست است که کشیدن جاروبرقی برای غبارروبی فرش مناسب است اما در صورتی که مکش جارو زیاد باشد، مکرر استفاده شود و یا روی ریشه‌ها جارو شود، می‌تواند آسیب جدی به فرش وارد کند. 


بهتر است هنگام استفاده از فرش دستباف ریشه‌ها نیز در یک کاور توری قرار گیرد یا به صورت منظم بافته شود، بدیهی است که تا کردن ریشه می‌تواند باعث پوسیدگی آن گردد.


لکه‌زدایی فرش دستباف

یکی از مواردی که پس از خرید فرش دستباف اجتناب‌ناپذیر است، ریختن انواع لکه‌ها مثل نوشابه، چای، قهوه، غذا و … روی آن می‌باشد. در این مواقع ابتدا باید آرامش خود را حفظ کرد و پس از برداشتن اصل لکه (با وسیله‌ای که زیاد تیز نباشد) برای لکه‌زدایی از روش‌های زیر استفاده کرد؛


 ۱-لکه‌زدایی فرش دستباف با سرکه


 از ترکیب آب و سرکه سفید به نسبت برابر استفاده می‌شود؛ برای مثال، در صورتی که محلول ما یک لیوان سرکه داشته باشد به یک لیوان آب، نیاز دارد.


 ۲-استفاده از ماست 


یکی از روش‌های قدیمی لکه‌زدایی فرش دستباف، ریختن ماست شل روی فرش، پخش آن و برداشتن آن از روی فرش با یک قاشق می‌باشد. در این روش پس از استفاده از ماست و برداشت آن، از دستمال نمدار و آب و کف نیز استفاده می‌شود.


 ۳- لکه‌زدایی با جوش شیرین 


استفاده از پودر جوش شیرین نیز از روش‌های طبیعی لکه‌زدایی است که باید روی قسمت‌های لکه‌دار پاشیده شود و پس از آن، با جارو از روی فرش برداشته شود.


این روش بیشتر به درد لکه‌زدایی لکه‌های قدیمی‌تر می‌خورد؛ همچنین در لکه‌های جدید نیز، استفاده از محلول آب، سرکه و جوش شیرین مؤثر می‌باشد.


 ۴- استفاده از شوینده‌های خنثی 


می‌توان از شوینده‌هایی همچون شامپو فرش، پودر دستی (بدون آنزیم) و شوینده‌های قلیایی مانند مخلوط آب و صابون، استفاده کرد؛ به این ترتیب مقداری از آن شوینده‌ها را روی جای لکه ریخته، سپس با دستمال نمدار به گونه‌ای که بافت فرش آسیب نبیند، آن قسمت را تمیز می‌کنیم.


شستشوی فرش دستبافت در منزل


شست‌وشوی فرش دستباف در منزل 

از آنجا که فرش دستباف حساسیت بالایی دارد، بهتر است شست‌وشوی آن در قالیشویی‌های معتبر انجام شود اما، در مواردی که بخواهیم فرش دستباف را در منزل بشوییم استفاده از نکات زیر ضروری است؛


 ۱-غبارگیری از فرش


پیش از شست‌وشو بهتر است فرش کاملاً تمیز و عاری از هرگونه غبار روی آن باشد. این روش در قدیم با تکاندن فرش انجام می‌شد اما امروزه با جارو برقی به راحتی میسر است.


 ۲-اطمینان از رنگ ندادن فرش


پیش از شست‌وشو باید از پس ندادن رنگ فرش مطلع شد. طبیعی است که پس دادن رنگ در مواردی که در فرش از مواد شیمیایی استفاده شود، یا در آن از رنگ‌آمیزی‌های تند استفاده شود، نسبت به مواردی که فرش رنگ‌آمیزی ملایم یا الیاف کاملاً طبیعی دارد مثل فرش دستباف مدرن، بیشتر می‌باشد. برای اطمینان از پس ندادن رنگ می‌توان یک دستمال سفید را با آب گرم خیس کرد و روی پرزهای فرش کشید؛ در صورتی که رنگی روی دستمال ظاهر نشد می‌توان به شست‌وشوی فرش اقدام کرد.


 ۳-مرحله شستن فرش دستباف


پیش از شست‌وشو فرش را زیاد خیس نکنید، زیرا می‌تواند باعث پوسیدگی شود. شست‌وشو حتماً باید با آب سرد و شوینده‌های خنثی انجام گیرد. مرحله آب‌کشی باید به صورت دوش انجام شود و بعد از آن، بهتر است با استفاده از یک پاروی مناسب آب‌های اضافه از فرش خارج شود؛ سپس بهتر است فرش کمی در همان حالت استراحت کند تا رطوبت اضافه آن خارج شود و بعد در جای مناسب پهن شود.


 ۴-خشک شدن و استفاده مجدد از فرش


پس از خشک کردن فرش در محل مناسب، برای استفاده مجدد از فرش بهتر است با یک برس یا جارو دستی در جهت خواب فرش روی آن کشید. استفاده از جاروبرقی چون به صورت رفت‌ و برگشت است، در این مرحله مناسب نیست. بهتر است که هر چند وقت یک بار جای فرش‌ها با هم عوض شود تا به اصطلاح به یک اندازه پاخورده شوند.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد