news2022

news2022

news2022

news2022

رونمایی از قالیچه ابریشمی نفیس متقش به علامت سازمان جهانی مالکیت معنوی در ژنو

رونمایی از قالیچه ابریشمی نفیس متقش به علامت سازمان جهانی مالکیت معنوی در ژنو

خریدار فرش

رویداد ایران

در حاشیه شصت و سومین اجلاس مجمع عمومی سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) که از هفته گذشته در مقر این سازمان در ژنو در جریان است، طی مراسمی همزمان با افتتاح نمایشگاه فرش دستباف ایرانی، یک تخته قالیچه نفیس به عنوان نماد هنر قالی بافی ایرانی به سازمان جهانی مالکیت معنوی اهداء گردید.

به گزارش خبرآنلاین، این قالیچه ابریشمی که در سبک اصفهان طراحی و بافته شده است، منقش به علامت (لوگوی) وایپو می باشد که در وسط آن به شیوه ای بسیار ظریف و دقیق و با بهره گیری هنرمندانه از ترکیب ۷ رنگ نقش بسته است.


رونمایی از قالیچه ابریشمی نفیس متقش به علامت سازمان جهانی مالکیت معنوی در ژنو/عکس



در مراسم رونمایی و اهدای این قالیچه، که عصر سه شنبه ۲۸ تیرماه با حضور طراح و مجری اثر، استاد اکبر مهدیی اصفهانی، در محل وایپو برگزار گردید، اسماعیل بقایی هامانه سفیر و نماینده دائم کشورمان در ژنو طی سخنانی ضمن تشریح جایگاه و اهمیت تاریخی قالی ایرانی به عنوان نماد و روای فرهنگ و هنر سرزمین پارس، بر عزم کشورمان برای حمایت از حقوق مالکیت فکری فرش دستباف از طریق ایجاد و تقویت سامانه های مربوطه طبق کنوانسیون های بین المللی وایپو تاکید نمود.


رونمایی از قالیچه ابریشمی نفیس متقش به علامت سازمان جهانی مالکیت معنوی در ژنو/عکس



لازم به ذکر است این قالیچه در ابعاد ۱۳۰ در ۱۰۶ سانتی متر با تار و پود ابریشم و کتان در شهر اصفهان طی ۱۳ ماه بافته شده است.


رونمایی از قالیچه ابریشمی نفیس متقش به علامت سازمان جهانی مالکیت معنوی در ژنو/عکس



این رویداد فرهنگی به ابتکار نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو و همکاری دبیرخانه سازمان جهانی مالکیت معنوی برنامه ریزی و اجرا شد.


تعداد قابل توجهی از سفرا، دیپلمات های مقیم، مقامات و کارکنان سازمان های بین المللی و جمعی از هموطنان ایرانی ساکن سوئیس حضور داشتند.



با شیر ریخته روی فرش چه کنیم؟

با شیر ریخته روی فرش چه کنیم؟

فرش کهنه نما چیست


زمانی که شیر بنا به دلایل مختلفی بر روی فرش می ریزد حتما باید از روش های مناسب تمیز کردن آن استفاده کنید، چندین راه برای تمیز کردن شیر ریخته روی فرش وجود دارد.

به گزارش ایلنا، اگر شیر ریخته شده روی فرش را به درستی تمیز نکنید، باعث ایجاد بوی بد و لکه روی فرش می شود. برای از بین بردن لکه شیر مانند هر لکه دیگری باید سریعاً اقدام گردد. اگر فرش شما رنگ کرم یا سفید دارد، مشخص نخواهد بود اما به این معنا نیست که نباید آن را تمیز کنید.

چربی و پروتئین موجود در شیر به فیبر های فرش و پشت آن می چسبد و منبعی برای ایجاد باکتری خواهد بود. پس باید هر چه سریع تر آن را تمیز کنید تا بوی بدی ایجاد نشود. از طرفی در طولانی مدت، لکه چربی داخل فرش نفوذ می کند و باعث ایجاد لکه تیره می شود. با ما در این بخش همراه شوید تا مراحل تمیز کردن لکه شیر از روی فرش را بیاموزید.

تمیز کردن فرش

مراحل تمیز کردن شیر از روی فرش
قبل از هر چیز به نوع شیر دقت کنید، معمولاً شیر هایی که چربی کم تری دارند، آسیب کم تری هم وارد می کند اما اگر شیر پرچرب روی فرش ریخته است، حتماً باید سریع تر اقدام کنید.

مرحله 1:برای شیری که روی فرش ریخته شده است، از یک پارچه تمیز یا یک حوله کاغذی استفاده کرده، آن را با فشار روی فرش بگذارید تا مایعات اضافی را به خودش بگیرد.

مرحله 2:دو فنجان آب گرم را با یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی ترکیب کنید. از آب داغ استفاده نکنید، زیرا باعث ثابت شدن لکه می شود. این محلول را با اسفنج به فرش بزنید و با یک پارچه سفید خشک یا حوله، آن را خشک کنید.

مرحله 3:لکه را با آب تازه و قرار دادن اسفنج روی محل شستشو دهید و حتما از یک پارچه جاذبه ضخیم استفاده کنید. بهتر است که حوله را به صورت دولا تا بزنید و آن را به فرش فشار دهید. تا جایی این کار را تکرار کنید که دیگر هیچ رطوبتی باقی نمانده باشد که بخواهید آن را جمع کنید.

تمیز کردن لکه فرش

مرحله 4:در مرحله آخر پیشنهاد می کنیم که فرش را با پاک کننده لکه مناسب اسپری کنید و یک پارچه تمیز روی آن بکشید. انجام این کار باعث می شود تا هر گونه لکه باقی مانده و هر گونه چربی شیر چسبیده شده به فیبر فرش از بین برود.

مرحله 5:اگر لکه باقی مانده بود و شما پاک کننده لکه نداشتید، می توانید یک قاشق غذاخوری آمونیاک را با دو فنجان آب گرم ترکیب کنید. استفاده از این محلول بسیار عالی است. فقط باید با اسفنج آن را به فرش بزنید و خشک کنید. مرحله 3 را تکرار کنید و به طور کامل فرش را بشویید. اگر لکه را از روی فرش پاک نکنید، در طولانی مدت به آن آسیب وارد می کند.

لکه شیر را می توانید با مراحل بالا از بین ببرید اما اگر شیر طعم دار روی فرش ریخته بود و کمی هم رنگ دار بود اما می توانستید آن را از بین ببرید، پیشنهاد می کنیم که با متخصصین شستن فرش و مراکز قالیشویی تماس بگیرید.

چرا فرش بو می گیرد؟
اگر شما بعد از ریخته شدن شیر یا هر چیز دیگری روی آن؛ اقدام کردید اما بعد از چند روز باز هم فرش بوی بد شیر می داد، احتمالاً مقداری شیر به داخل فیبر فرش نفوذ کرده و فقط محصولات ضد قارچ و ضد باکتری می تواند آن را بیرون بکشد که باید آن را به دست متخصصین در این زمینه بسپارید.




جشنواره قالی فاخر فرصت مناسبی است برای ایجاد جریانی باهدف بازگشت جایگاه ارزنده فرش دستباف ایرانی

جشنواره قالی فاخر فرصت مناسبی است برای ایجاد جریانی باهدف بازگشت جایگاه ارزنده فرش دستباف ایرانی

خریدار قالی دستباف کرمان

جشنواره قالی فاخر فرصت مناسبی است برای ایجاد جریانی باهدف بازگشت جایگاه ارزنده فرش دستباف ایرانی
در این جلسه که از کلیه دستگاه های مرتبط حضور داشتند، با محوریت جشنواره قالی فاخر، مطالب مرتبط مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، در ابتدا علی میرجمالی"دبیر اجرایی جشنواره " گزارشی از روند پیشرفت جشنواره و فعالیت های انجام شده ارایه کرد.

در ادامه: امیرحسین کمیلی "رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان و رئیس ستاد اجرایی جشنواره " ضمن تشکر از روند اجرایی و فعالیت های انجام شده، خبر از فراکسیون فرش دستباف در مجلس و حضور احتمالی وزیر صمت در اصفهان را داد.

همچنین در ادامه این نشست: رسول کوهستانی"مدیر اداره کل گمرک استان اصفهان "ضمن بیان آمار صادارت فرش استان طی سال‌های اخیر، خواستار بررسی جدی تر و کارشناسی موارد مرتبط با فرش با هدف رفع مشکلات صادرات شد و جلسه روسای سه قوه در خصوص مشکلات صادرات فرش را تنها راهکار اجرایی دانست.

گفتنی است در ادامه این نشست: یاسر حنیفی "معاون امور تولید مرکز ملی فرش ایران و عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره" ضمن تشکر از برنامه‌ریزی حرفه‌ای و دقیق انجام شده در ستاد اجرایی اصفهان و اشاره به پشتیبانی تمام ارکان مربوط به فرش دستباف در استان افزود: هدف از برگزاری جشنواره را با هدف معرفی و انتخاب آثار برگزیده و فاخر فرش دستباف ایرانی دانست و راهکارهای حل مشکلات بسیاری از موارد مطرح شده را از طریق بستر قانون گذاری و مجلس دانست.

سپس احسان شهیر "مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان" نیز این جشنواره را شروع یک حرکت بزرگ دانست و تداوم و استمرار اجرای فعالیت های لازم را ضروری دانست.

روح اله میرزاامیری "مدیر امور کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اصفهان و سرپرست دبیر خانه شورای گفتگو" بیان داشت: که در اتاق بازرگانی به عنوان دبیرخانه دائمی جشنواره با هدف تداوم حرکت‌های رو به رشد جشنواره قالی فاخر، برنامه استان برای سال‌های آینده جشنواره مورد بررسی قرار گرفت و در مراسم اختتامیه این موضوع مطرح خواهد شد و ابعاد بین‌المللی آن نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

پس از آن جعفری "نماینده سازمان صدا و سیمای مرکز اصفهان " نیز حمایت سازمان خود را از پوشش خبری و نمایش ابعاد مختلف این جشنواره اعلام کرد.

علیرضا مساح "رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان" نیز ضمن لزوم اطلاع رسانی رویداد بویژه بخش نمایشگاهی آن به شهروندان، پیشنهادهایی در راستای توسعه فعالیت های اجرایی جشنواره ارایه کرد.

سعید عصاچی "رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف اصفهان و عضو ستاد اجرایی جشنواره" ضمن تشکر از اعتماد مرکز ملی فرش ایران به اصفهان بابت اجرای این رویداد ملی، و تشکر ویژه از سازمان صمت استان و اتاق بازرگانی اصفهان، پیرو خبر آقای کمیلی مبنی بر احتمال حضور وزیر صمت در اصفهان، خواستار برگزاری جلسه‌ای ویژه بررسی مشکلات فرش دستباف با ایشان را داشت.

علی شهبازی "مدیرعامل شرکت تعاونی فرش روستایی استان اصفهان" لزوم اثربخش بودن این رویداد ملی را خروجی داشتن به نفع فرش دستباف دانست و خواستار مشارکت همه ارکان و ساختار اجرایی استان شد.

در پایان این نشست امیر رضا نقش "معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان" ضمن تشکر از فعالیت های دبیرخانه جشنواره، این رویداد را فرصتی بزرگ برای ایجاد جریانی باهدف بازگشت جایگاه ارزنده فرش دستباف ایرانی دانست و از کلیه دستگاه های اجرایی مرتبط استان خواست تا با مشارکت و همکاری قوی، این رویداد را به یک جشنواره بین المللی تبدیل کنند.




بهترین قیمت خرید فرش کناره ماشینی فانتزی

بهترین قیمت خرید فرش کناره ماشینی فانتزی


خریدار فرش ماشینی

فرارو


کناره فرش برای پوشاندن فضاهای خالی خانه به ویژه راهروها و راه‌پله‌ها استفاده می‌شود و در طرح و رنگ‌های مختلف وجود دارد. این نوع فرش‌ها در دو نوع ماشینی و دستباف عرضه می‌شوند که قیمت کناره فرش‌ را متغییر می‌کند. فرش کناره فانتزی یکی از انواع برتر کناره فرش است که دارای رنگ‌های شاد و زیبا است و طرح‌های متنوعی در آن مورد استفاده قرار داده شده است.

به چه فرشی، کناره فرش می‌گویند؟
فرش برشی یا کناره فرش نوعی فرش کشیده و بلند است که طول آن معمولا چند برابر عرض آن است و کاربردهای مختلفی می‌تواند داشته باشد. به کناره فرش، فرش راهرویی نیز می‌گویند به دلیل اینکه معمولا در راهروها و راه‌پله‌ها از آن استفاده می‌شود؛ ولی می‌تواند کاربردهای دیگری نیز داشته باشند. حتی می‌توان از فرش کناره در اتاق خواب، ورودی خانه و آشپزخانه نیز استفاده کرد.

این نوع فرش‌ها به دلیل اینکه معمولا در راهروها واقع شده‌اند بیشتر کثیف می‌شوند و نیاز به شست و شوی بیشتری دارند پس باید با بهترین نوع الیاف تهیه شده باشند تا با گذشت زمان ماهیت خود را از دست ندهند. کناره ماشینی در طرح و رنگ فرش‌های بزرگ نیز تولید می‌شود تا به صورت ست به فروش برسد. افراد زیادی از زیراندازهایی با جنس‌های مختلف مانند گلیم، نمد و گبه و ... استفاده می‌کنند که درصورت هماهنگی به دکوراسیون می‌تواند زیبایی خانه را چند برابر کند. فرش کناره فانتزی، مدرن و کلاسیک در طرح و رنگ باهم متفاوت هستند که در ادامه برسی می‌کنیم.

بهترین قیمت خرید فرش کناره ماشینی فانتزی

انواع برتر فرش کناره
طرح‌های مختلفی برای کناره فرش وجود دارد که آن را به انواع مختلف کلاسیک، فرش کناره فانتزی، فرش کناره مدرن، شگی و تشریفاتی تقسیم می‌کند که در طرح، ابعاد و الیاف متفاوت هستند. کناره فرش از نظر سایز به صورت 500 شانه، 700 شانه، 1000 شانه و 1200 شانه تقسیم می‌شود و سایز آن بر روی قیمت کناره فرش تاثیر می‌گذارد و با بالا رفتن شانه فرش قیمت نیز افزایش می‌یابد.

بهترین قیمت خرید فرش کناره ماشینی فانتزی

فرش کناره کلاسیک
طرح فرش کناره سنتی یا کلاسیک از گذشته وجود د اشته و شامل طرح‌های قدیمی ایرانی می‌شود. کشور ایران در صنعت فرش‌بافی پیشینه طولانی دارد و طرح‌های مختلفی مانند طرح‌های شکاری، خشتی، گلدانی، درختی، گل افشان، لچک ترنج و ... شامل طرح‌های کلاسیک و سنتی فرش و کناره فرش می‌شوند. فرش کناره کلاسیک برای دکوراسیون‌هایی که به سبک سنتی هستند بسیار مناسب است.

فرش کناره فانتزی
فرش کناره فانتزی مخالف با حسی است که از طرح‌های کلاسیک دریافت می‌کنید و رنگ و حس مدیرنیته در آن کاملا قابل تشخیص است. در فرش کناره فانتزی رنگ بندی بسیار شاد و خلاقانه است و از طرح‌های انتزاعی و هندسی در آن استفاده می‌شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد انواع کناره فرش مثل شگی و تشریفاتی می‌توانید به سایت تک فرش که یکی از برترین و متنوع‌ترین کناره فرش‌ها را ارائه می‌دهد مراجعه کنید.

قیمت کناره فرش
قیمت کناره فرش می‌تواند با تغییر متراژ، روش تولید، الیاف، طرح و ... تغییر کند؛ اما قیمت کناره فرش نسبت به فرش پایین‌تر است و می‌تواند گزینه بهتر و کم‌هزینه‌ترین نسبت به فرش باشد. ماشینی و دستباف بودن فرش بر روی قیمت آن اهمیت بالایی دارد؛ معمولا قیمت کناره فرش ماشینی نسبت به دستباف پایین‌تر است.

فروشگاه تک فرش برترین فروشگاه آنلاین برای خرید کناره فرش مناسب برای دکوراسیون‌های مختلف است و در 24 ساعت شبانه روز خدمات مختلفی را مانند ثبت سفارش و پشتیبانی ارائه می‌دهد. فروشگاه آنلاین تک فرش انواع کناره فرش‌ها مانند کناره فرش فانتزی و دستباف، کناره فرش مدرن و کلاسیک و ... را بهترین قیمت‌ها و بالاترین کیفیت ارائه می‌دهد تا زیبایی و آرامش بیشتری برای خانه شما ایجاد کند.




کارآفرینی که معیشت ۱۰۰ خانوار را تامین می‌کند

اشتغالزایی بانوی قزوینی در سایه اراده؛
کارآفرینی که معیشت ۱۰۰ خانوار را تامین می‌کند

خریدار تابلو فرش

مهوش حیدریان یکی از کارآفرینان استان قزوین است که چند سالی است که در حوزه بافت فرش، گلیم و تابلو فرش فعالیت دارد.


کارآفرینی که معیشت ۱۰۰ خانوار را تامین می‌کند
به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ زنان در کشورهای در حال توسعه امید بزرگی برای ارتقای خانواده‌ها و رشد و توسعه کشورهای خود هستند؛ موفقیت زنان کارآفرین در این جوامع نه تنها موجب سود اقتصادی است بلکه منافع اجتماعی و فرهنگی هم در بر دارد.

فرش‌بافی، هنری دیرینه از ایرانیان است که در استان‌های مختلف کشور همچنان رواج داشته و نقش مهمی در بازار کار، تمدن‌سازی و فرهنگ ایرانی داشته است.

به سراغ یکی از کارآفرینان استان قزوین رفتیم که چند سالی است در حوزه بافت فرش، گلیم و تابلو فرش فعالیت دارد؛ این بانوی هنرمند نه تنها برای خود بلکه برای 100 بانوی دیگر نیز اشتغالزایی کرده است.

مهوش حیدریان اصالتا کرمانشاهی و اهل شهرستان سنقر است.

وی اظهار کرد: شهرستان سنقر به مهد فرش و فرش آهنین معروف است چراکه این هنر، میان مردمان این شهرستان رواج داشته و فرهنگسازی شده است.

این بانوی کارآفرین افزود: فرش‌بافی در شهرستان سنقر تنها به مسائل مالی باز نمی‌گردد بلکه اینگونه فرهنگ سازی شده که درنیمه دوم سال که زنان، زمان بیشتری در منزل هستند، برای گذراندن دوران فراغت خود دارقالی به پا کنند.

در کنار دار قالی قد کشیدم

حیدریان با بیان اینکه در کنار دار قالی قد کشیدم، ابراز کرد: من هم مانند مابقی دختران این شهرستان و خواهران بزرگترم کنار دست مادرم می‌نشستم گرچه شاید مستقیماً به منظور یادگرفتن به دستان مادرم نگاه نمی‌کردم اما چون یک امر مرسوم در منزل بود از نزدیک نظاره‌گر بودم.

این بانوی کارآفرین اذعان کرد: در کرمانشاه مرسوم بود که کارهای چله‌کشی را آقایان انجام دهند به همین منظور پدرم کارهای اولیه چله کشی را انجام و دارها را آماده می‌کرد تا خانم‌های خانه کارهای بافت را آغاز کنند.


نگاه کردن به دستان مادرم، مرا به فرش‌بافی علاقه‌مند کرد

حیدریان با بیان اینکه شغل اصلی مردم شهرستان سنقر باغداری و کشاورزی است، ابراز کرد: وجود، دار قالی در منزل و نگاه کردن به دستان مادرم، موجب علاقه من به فرش‌بافی شد گرچه در کارهای هنری دیگر مانند خیاطی نیز در حد رفع نیاز ورود پیدا کردم.

وی اظهار کرد: سال ۸۱ با توجه به شرایط کاری همسرم؛ به شهرستان الوند استان قزوین نقل مکان کردیم؛ پس از چند سال زندگی در این شهرستان، زمینی در روستای نصرت‌آباد خریداری کردیم تا بتوانیم سرپناهی برای خود بسازیم.

این بانوی کارآفرین اضافه کرد: اوایل زندگی در نصرت‌آباد را به صورت موقت انتخاب کرده بودیم اما با توجه به اینکه منطقه‌ای روستایی و بدون امکانات بود با مشورت همسرم تصمیم گرفتیم شرایطی را برای آموزش و سرگرمی کودکان فراهم کنیم.

حیدریان عنوان کرد: اوایل با پیشنهاد همسرم، آموزش قرآن به کودکان را آغاز کردم که با استقبال خوبی همراه بود.

وی ادامه داد: از آنجایی که پیشه مردمان این روستا نیز کشاورزی و دامداری بود، زنان هم پا به پای مردان خود روی زمین‌های کشاورزی کار می‌کردند که این موضوع برای من خوشایند نبود و همین جرقه‌ای شد که با مشورت همسرم یک کارگاه آموزشی قالی بافی و گلیم بافی برای بانوان راه اندازی کنم.

حیدریان ابراز کرد: برای این کار گوشه‌ای از منزل خود را به کارگاه آموزش فرش بافی اختصاص دادم و اطلاع‌رسانی برای جذب متقاضی و آموزش را از پایگاه بسیج آغاز کردم.

وی ادامه داد: به تدریج تعداد متقاضیان افزایش یافت تا اینکه با رایزنی و راهنمایی سازمان بسیج سازندگی و سپاه صاحب‌الامر (عج) توانستیم اولین شرکت تعاونی بافندگی را در آن منطقه به ثبت برسانیم.

این بانوی کارآفرین اذعان کرد: بعد از ثبت تعاونی به ۴۰ نفر از بافنده‌ها تسهیلات ارائه شد تا مواد اولیه مورد نیاز بافندگی را خریداری و به طور مستقل برای کار خود را ادامه دهند.

حیدریان افزود: بر اساس تفاهم نامه سپاه صاحب‌الامر(عج) و فنی و حرفه‌ای؛ بنده به عنوان مربی انتخاب شدم تا کارآموزان به راحتی و بدون مراجعه به شهر و پرداخت هزینه، مدرک قالی بافی خود را دریافت کنند.

تاکنون حدود 100 نفر مدرک قالی بافی دریافت کردند

حیدریان عنوان کرد: تاکنون حدود 100 نفر مدرک قالی‌بافی دریافت کردند و با همکاری ما مشغول به کار هستند و همچنان متقاضی برای آموزش وجود دارد.

وی اذعان کرد: قالی‌بافی علاوه بر اینکه یک هنر محسوب می‌شود به عنوان صنعت و میراث کهن ایرانیان نیز به شمار می‌رود که متاسفانه هنوز فرهنگ استفاده از این صنعت در کشور و استان ما جا نیفتاده است.

این بانوی کارآفرین با بیان اینکه بافندگی فرش تنها به منظور نیاز مالی صورت نمی‌گیرد، گفت: برخی گمان می‌کنند که تنها افراد نیازمند و ساکن روستا باید این هنر را بیاموزند در حالیکه اقشار مختلف مانند دانشجو، دبیر و پرستار نیز جزو خانواده بافنده‌های ما هستند که این کار را از روی علاقه انجام می‌دهند.


حیدریان با بیان اینکه ادامه داد: علاوه بر آموزش همواره در منزل یک تابلو فرش یا فرش برای بافتن دارم، اکنون در حال بافتن فرش 6 متری سالاری به عنوان یکی از بهترین و به روزترین فرش برند دنیا هستم.

وی عنوان کرد: از آنجایی که در گذشته با شرکت‌های سفارش فرش در کرمانشاه ارتباط داشتیم اکنون نیز از همانجا و تبریز ابزار اولیه نظیر نخ و نقشه را تهیه کرده و سفارش می‌پذیریم و به صورت تابلو فرش، قالیچه و فرش به آن‌ها عرضه می‌کنیم.

این بانوی کارآفرین افزود: متقاضیان آموزش فرش‌بافی اغلب ساکن روستای نصرت‌آباد و روستاها و شهرهای اطراف مانند الوند، شریف‌آباد، حسن‌آباد و کمال‌آباد هستند.

حیدریان اذعان کرد: آموزش کارآموزان به شکل خصوصی و در کارگاه ارائه می‌شود؛ بعد از آن در صورت تمایل برای ارائه مدرک به مرکز فنی و حرفه‌ای معرفی می‌شوند.

وی با بیان اینکه وسعت کارگاه قالی بافی ما 55 متر است، اذعان کرد: اغلب بافنده‌ها بعد از فراگرفتن آموزش‌های لازم در منزل، به کار خود ادامه می‌دهند اما بنا داریم تا چند ماه آینده در زمینه جذب بافنده روزمزدی نیز ورود کنیم.

این بانوی کارآفرین در خصوص وضعیت کسب و کار بافنده‌ها بیان کرد: قبل از ثبت تعاونی، سفارشات بیشتری از تبریز و کرمانشاه می‌پذیرفتیم اما اکنون چون بافنده‌ها به صورت شخصی برای خود کار می‌کنند، میزان سفارش‌ها کاهش یافته است.


حیدریان خاطرنشان کرد: آذرماه سال 1400 توانستیم تعاونی بافندگی را ثبت کنیم اما تاکنون موفق به دریافت مجوز کارگاه نشدیم.

وی افزود: متاسفانه برخی اداره‌جات در بحث مجوز با ما همکاری لازم را ندارند و طی این مدت، تنها ارگان‌هایی که بعد از اداره کار و رفاه و اجتماعی از ما حمایت داشته بسیج سازندگی، سپاه و صنایع دستی بود.

ارگان‌های متولی برای فرش دستبافت اهمیتی قائل نیستند

این بانوی کارآفرین ابراز کرد: شاید یکی از دلایل سردرگمی ما برای اخذ مجوز؛ صنعتی بودن استان قزوین باشد چون آنطور که باید روی صنعت فرش و گلیم کار نشده بنابراین ارگان‌های متولی برای فرش دستبافت اهمیتی قائل نیستند.

حیدریان عنوان کرد: اکنون با همکاری صنایع دستی توانستم مجوز آموزش کارگاهی انفرادی دریافت کنم و با توجه به قوانین دست و پاگیری که وجود دارد، دیگر تمایلی به دریافت مجوز کارگاه آموزش گروهی فرش بافی ندارم.

وی با بیان اینکه هدف ما تنها اخذ مجوز نیست، اذعان کرد: در شرایط کنونی جامعه که وضعیت اقتصادی چندان مطلوب نبوده و تورم و گرانی، معیشت خانواده‌ها را با چالش‌هایی روبرو کرده، در نظر داریم که تعدادی خانم سرپرست خانوار، بدسرپرست و بی بضاعت همکاری را توانمند و به درآمد پایدار برسانیم بنابراین نمی‌توانیم منتظر اخذ مجوز قالی‌بافی باشیم و با همان گلیم و جاجیم کار را پیش می‌بریم.

کسادی بازار گلیم به دلیل شناخته نبودن این صنعت

این بانوی کارآفرین با اشاره به اینکه با مشکل بازار فروش گلیم در استان قزوین همراه هستیم، تصریح کرد: ما تولیدات را به کردستان، کرمانشاه و بیجار ارسال می‌کنیم چون در استان قزوین هنوز استفاده از این کالا فرهنگ‌سازی نشده و آن را به عنوان کالای زینتی می‌شناسند.

حیدریان در پایان گفت: از میراث فرهنگی، بسیج سازندگی و صنایع کمال قدردانی را داریم که با بازدید های دوره‌ای موجب ایجاد انگیزه و دلگرمی در بافندها و کارآموزان می‌شوند.